3 WANNAHAVES OM DE ZOMER MEE VAST TE LEGGEN

 

nikon d3300
Of je nou op een verre reis gaat maken, een weekendje op citytrip of naar een festival, waar je ook naartoe gaat deze zomer, neem vooral deze 3 gadgets mee om je avonturen vast te leggen.

1 SPIEGELREFLEXCAMERA

Vooral fijn om dieren te spotten op safari, op verre reizen en in mooie, kleurrijke oorden: de spiegelreflexcamera. Het is misschien een open deur, maar vaak genoeg zien we de compactcamera voorbijkomen want ‘die is zo lekker licht en gemakkelijk’. Natuurlijk zijn er tegenwoordig compactcamera’s die bijna niet onderdoen voor een spiegelreflex. Maar wil je spelen met langere sluitertijd of scherptediepte, ga dan voor een spiegelreflex. Zelf koos ik voor een Nikon D3300.

 

2 POLAROIDCAMERA

Persoonlijk ben ik een echte polaroidfantaat. Ik heb er in mijn leven verschillende uitgeprobeerd, waaronder deze drie (van oud naar nieuw model):

Instax Mini 8
De Instax Mini 8 is vooral bekend omdat-ie voor een schappelijk prijsje te krijgen is bij HEMA. De camera heeft vrijwel één functie en dat is foto’s maken. Niks meer, niks minder. En dat doet-ie prima. Met toffe bijpassende camertasjes, zoals deze mooie roze. Dat is ook wel nodig want er zit op een koordje na verder geen draagriem aan de camera.

Instax mini 90 NEO CLASSIC
Heeft een ontzettende retro look en feel, maar is dat niet in gebruik. Want met allerlei handige functies, zoals dubbele belichting, self timer en partymodus, kun je zelfs tijdens die lange, zwoele zomernacht nog mooie polaroids schieten.

 

Leica Sofort Cameraleica polaroid
Deze camera is sinds 2016 verkrijgbaar en eigenlijk te mooi om te gebruiken. De Leica heeft, net als de Instax mini 90 NEO CLASSIC, allerlei handige instellingen en belichtingsmogelijkheden. Maar écht awesome aan deze camera is de selfie-functie waarvoor een klein spiegeltje aan de voorkant van de camera is aangebracht.

Naast deze toffe witte variant is deze camera ook te krijgen in toffe retro kleuren als oranje en mint. Je zou er bijna zelf mee willen poseren in plaats van fotograferen.

 

3 THETA S(C) 360-GRADENCAMERA

360 cameraWil je tijdens je trip echt he-le-maal niks missen van wat er allemaal om je heen gebeurt? Dan moet de Ricoh Theta S of SC 360-gradencamera echt mee, want die laat alles met een fisheye-lens zien in full HD. Ja, echt alles dus. Hoe cool?! Je kan er foto’s mee nemen en daarnaast ook filmpjes mee maken. De foto’s en video’s zijn met Wi-Fi via een app op je smartphone te bekijken en je kunt verschillende effecten op de foto’s toepassen, zoals een ‘wereldbol-effect’. En het apparaat filtert daarbij zichzelf weg. Ook fijn!

De 360-camera is vooral tof om mee te nemen op je citytrip; hoe mooi wordt het uitzicht als je hiermee bovenop de Eiffeltoren, Machu Picchu of Borobodur staat!? Maar ook gewoon lekker in Nederland op een festival is het echt een meesterlijke gadget. Zelf nam ik ‘m naar Georgies Wundergarten vorige week en dat zag er ongeveer zo uit:

(Te) weinig ruimte in je koffer? Voor alle strand- of andere foto’s kun je natuurlijk ook gewoon je iPhone 7 of Huawei P10 gebruiken om mooie foto’s mee te maken. Works like a charm.

***

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *