EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ
Stylish Travel Tips-blogger Kasia Hering

Kasia travel blog

Je dromen najagen, hoe pak je dat aan? De beste leerschool: afkijken bij toppers die je voor gingen. Tijd dus voor een kijkje achter de schermen bij een inspirerend persoon, iemand die al zijn zekerheden opzij zette en iets voor zichzelf begon. Dit keer: Kasia Hering (35), travelblogger van Stylish Travel Tips.

Kasia stopte met haar marketingbaan om als travelblogger door het leven te gaan. En heel af en toe mag haar vriend Vincent van Vlugt (28), die zelf ook de sprong in het diepe nam en de site Travel and Visit opzette, met haar mee op reis. 

Wat was je vorigtravel bloge baan en waarom heb je die opgezegd?
‘In mijn laatste baan was ik verantwoordelijk voor de marketing voor een groot technisch bedrijf. Ik heb een heel mooi jaar gehad waarin ik de de vrije hand kreeg in meerdere projecten die ik zelf mocht uitvoeren. Ik kreeg veel vertrouwen van het directieteam en ik ben nog steeds dankbaar dat ik die baan destijds heb aangenomen, want indirect ben ik denk ik enorm gegroeid. En als ik ga groeien als persoon begin ik weer te dromen en plannen te maken. Als kind droomde ik al dat ik de wereld over wilde, maar wat wilde ik nou echt?

Ik merkte dat ik niet gelukkig was in het bedrijfsleven en het moeilijk vond om in een hokje geplaatst te worden. Aan de andere kant voelt het natuurlijk heel veilig om voor een vaste baan te gaan, maar ik geloof niet in vastigheid en in afhankelijkheid. Ik geloof dat je als persoon altijd moet luisteren naar je hart omdat die diep van binnen je de antwoorden van het leven zachtjes influistert. Overal om mij heen zie ik het gebeuren dat mensen zich afvragen wat ze nou willen met de vraag wat hen nou echt gelukkig maakt.

Kasia Stylish travel blog

Gelukkig ben ik als persoon heel onbevangen en heb ik de moed om resoluut bepaalde keuzes te maken als het niet meer goed voelt. Toen ik mijn vriend begin vorig jaar vroeg wat ik moest doen en hij antwoordde “gewoon je hart volgen” viel alles op zijn plek. Het weekend erna heb ik mijn baan opgezegd niet wetende wat de rest van het jaar mij zou brengen.’

Waarom heb je gekozen voor deze travelblog?
‘Ik was eigenlijk al jaren inspiratie aan het opdoen op Pinterest. Ik volgde meerdere travelaccounts en werd zo elke dag geconfronteerd met al die mooie plekjes in de wereld. Ik heb zelf altijd in de reisindustrie gewerkt dus dat die passie er al zat wist ik wel, alleen niet dat ik er zelf wat mee kon doen.Kasia Vincent travel blog

Het was eigenlijk mijn vriend die online marketeer is en die mij inspireerde om een blog te beginnen. Als geen ander ziet hij de kansen in de toekomst op online gebied, maar dan moet je je natuurlijk wel online gaan profileren. Dat vond ik in het begin best wel spannend, want ik ben helemaal niet het type om publiekelijk op de voorgrond te treden. Voor mij is Stylish Travel Tips echt een lifestyle geworden.’

Kun je er eigenlijk van leven?
‘Wat heet ervan leven? Als je een tophypotheek hebt met twee auto’s voor de deur en je hebt een fulltime-inkomen waar je van rond moet komen dan moet je niet verwachten dat je even met je blog je huidige baan vervangt qua inkomsten. Gelukkig heb ik dat allemaal niet en neig ik niet naar meer materialisme. Hoe minder je afhankelijk bent van het financiële systeem hoe beter, want het geeft je letterlijk vrijheid! En vrijheid heeft mij wel die keuze gegeven om deze beslissing te maken. Natuurlijk heb ik veel gespaard en dat gaf mij weer de mogelijkheid om deze keuze te maken en niet onder druk te staan.

Pas anderhalf jaar nadat mijn blog begon te groeien kon ik ook commerciële opdrachten aannemen. Dit kan in de vorm van productpromotie, maar ook het schrijven van travelcontent voor andere partijen. Op dit moment ben ik al een tijdje plannen aan het maken samen met mijn vriend Vincent die ook een grote reiswebsite heeft. Heel spannend allemaal en voor alle reisbloggers out there, vergeet niet om je even aan te melden op mijn nieuwsbrief.’

travel blog Malediven

Wat is het leukste aan het hebben van een eigen blog?
‘Dat dromen aan het uitkomen zijn! Het is zo bijzonder dat je met een gedachte en een wens iets aan het creëren bent en dat die dan vervolgens uitkomen. Ik geloof steeds meer dat als je ergens voor wilt gaan en je daar tijd én positieve energie in stopt dat jezelf in staat bent om iets te creëren wat bij jou past. Sinds de start van mijn blog is ons leven zo veranderd! We reizen veel, komen op de mooiste plekjes en ontmoeten leuke en inspirerende mensen. Het leven op reis is zoveel leuker en betekenisvoller. Je krijgt er letterlijk veel energie en inspiratie van. Je komt los van het “systeem” en leeft letterlijk in een droomwereld waarin je zelf de hoofdrol speelt en dat is natuurlijk het allerleukst!’

kasia travel blogger

En waar loop je tegenaan? Wat zijn de mindere kanten? Dieptepunten?
‘Dat niets vanzelf gaat. Je moet er echt wel wat voor doen en vertrouwen in jezelf hebben als je aan je dromen werkt. Dat je soms even je koers kwijt bent. Al het begin is moeilijk en soms weet je even niet meer welke kant je op moet gaan. Echte dieptepunten heb ik niet meegemaakt. Het afgelopen jaar was een jaar vol met verrassingen en daar ben ik nog steeds elke dag dankbaar voor.’

Kasia Stylish Travel Tips

Meer zien van Kasia en haar travel tips? Check dan haar site www.stylishtraveltips.com of volg haar op Facebook of Instagram.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *