EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ
De Hippe Vegetariër Isabel Boerdam

Je dromen najagen, hoe pak je dat aan? De beste leerschool: afkijken bij toppers die je voor gingen. Tijd dus voor een kijkje achter de schermen bij een inspirerend persoon. Dit keer in de spotlights: oprichter & blogger van De Hippe Vegetariër, communicatieprofessional én upcoming influencer Isabel Boerdam (26).

In 2013 begoIsabel hippe vegetariern Isabel Boerdam haar food- en lifestyleblog De Hippe Vegetariër. Sindsdien is De Hippe Vegetariër uitgegroeid tot een inspirerend platform voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Isabel staat inmiddels altijd ‘aan’ om naast haar parttime baan als communicatieprofessional bij een pr-bureau, samen met een team van freelanceredacteuren en gastbloggers, van De Hippe Vegetariër een alsmaar groter groeiend succes te maken. Inmiddels heeft ze een bereik van 50.000 bezoekers per maand en meer dan bijna 30.000 volgers op social media.

In dit kijkje achter de schermen vertelt ze hoe het allemaal is begonnen waar ze allemaal tegenaan loopt én geeft ze tips over hoe je het als blogger tot een succes kan maken.

Waarom heb je je blog opgericht?
‘Het begon allemaal toen ik als zesjarig meisje de Knuffelkrant oprichtte, een zelfgeschreven krantje van een pagina waar ik maar liefst twintig abonnees op had voor één gulden per maand. Daarnaast had ik veerburger hippe vegetariertien jaar lang de liefste oppas van de hele wereld die mij leerde koken en bakken als geen ander met ontelbare taarten tot gevolg. Mijn vader zorgde voor mijn liefde voor uit eten gaan. Hij nam mij al op zesjarige leeftijd mee naar de mooiste restaurants wanneer mijn moeder een avondje weg was. Zo genoot hij van wijn en lekkere gerechten terwijl we met pen en papier spelletjes speelden en ik samen met de kok mijn eigen toetje mocht maken. Het plaatje was compleet toen ik als prille negenjarige van de een op de andere dag besloot om vegetariër te worden. Vanaf dat moment begon mijn vegetarische ontdekkingsreis waarin ik met vallen en opstaan heb geleerd om gezond en creatief te koken met groenten. Die inspiratie wilde ik delen en zo startte ik De Hippe Vegetariër, wat inmiddels heeft geleid tot mijn boek de hippe vegetariër en nu zelfs mijn werk is geworden.’

Heb je er nog een baan naast of kun je ervan leven? Zo ja, vanaf wanneer kon dat?
‘Sinds oktober heb ik er, na drie jaar, voor gekozen om freelance te gaan werken. Dat betekent dus eigenlijk dat De Hippe Vegetariër nu mijn werk is geworden! Dat is natuurlijk nog heel spannend, maar wel ontzettend leuk. Ik doe nu echt waar mijn passie ligt en alle tijd en energie die ik investeer is het meer dan waard. Als freelancer werk ik niet alleen aIsabel Boerdaman mijn blog hoor. Vanuit De Hippe Vegetariër werk ik ook als communicatieprofessional voor diverse food-klanten en help ik hen met hun marketing- en pr-strategie, daarnaast geef ik workshops en help bedrijven die meer inzicht willen krijgen in de wensen van de vegetarische en flexitarische consument. Heel veelzijdig dus!’

Wat vind je het leukste aan het hebben van je blog?
‘Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en een eigen bedrijfje te runnen. Er komt zoveel bij kijken! Natuurlijk dagelijks alle artikelen, maar ook het fotograferen, social media, de samenwerkingen met bedrijven, events en het ontmoeten van heel veel inspirerende mensen. Ik kan mezelf blijven uitdagen, mijn blog staat nooit stil.’

En waar loop je tegenaan? Wat zijn de mindere kanten, dieptepunten?
‘Ik vind het heel lastig om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Eigenlijk werk ik al jaren veel te veel. Ik doe het met heel veel plezier en mag echt niet klagen, maar soms merk ik wel dat mijn batterij leeg loopt en niet goed meer oplaadt. Daar neem ik simpelweg de tijd niet voor. Een blog gaat altijd door, want ik ‘ben’ mijn blog, dus ik sta altijd ‘aan’. Ook als ik uit eten ben, kook voor vrienden. Er moeten altijd foto’s gemaakt worden of mensen vragen mij om mijn mening. Daarnaast houdt de email nooit op en ik blijf de ambitie houden om alles echt te lezen en te antwoorden. Dat is zo’n kleine moeite, maar al met al ben je er toch veel tijd aan kwijt. Zo heb ik maar weinig avonden waarin mijn laptop echt niet meer open gaat en ook in het weekend ben ik altijd bezig. Daar wil ik wel graag aan werken, want je hebt energie nodig om je werk goed te doen en als je moe bent beleef je er toch minder plezier aan. Zonde!’

Wat is het gekste waar je als blogger ooit voor bent gevraagd?
‘Haha wat een leuke vraag! Heel divers eigenlijk. Er worden enorm veel events georganiseerd door kleine en grote bedrijven, restaurants en voorlichtingsinstanties. Ik krijg oneindig veel postpakketjes met leuke producten en mijn inbox stroomt dagelijks vol met persberichten over wat er allemaal gebeurt in voedingsland. Pr-bureaIsabel hippe vegetarierus doen echt hun best om ertussenuit te springen met hun pakketje. De tofste post dit jaar vond ik de gepersonaliseerde chocoladeletter van Verkade, hier stond een gedichtje op dat echt voor mij geschreven was. Ook werd ik dit jaar gevraagd om voor één dag een stand in De Foodhallen te runnen. Toen heb ik daar gestaan met mijn eigen Veggie Wrap Bar. Dat vond ik echt te gek!’

Heb je nog tips voor bloggers die groter willen worden?
‘Ik geloof er heel erg in dat je geduld moet hebben, regelmatig moet posten (liefst elke dag) en vooral in jezelf moet geloven. Je moet niet een blog starten omdat je er geld mee wil verdienen, want dan gaat dat niet lukken. Je moet het echt doen vanuit je passie, alleen dan houd je het vol. En realiseer je dat er veel meer bij komt kijken dan je kunt vermoeden, het is echt geen “baantje”. Bloggen is keihard werken, maar ook ontzettend leuk en veelzijdig. Probeer eens stage te lopen bij een grote blogger, dan kom je er snel genoeg achter of het écht iets voor je is! En tot slot: geniet ervan en heb plezier in wat je doet!’

Isabel gaat los in de keuken

Meer zien van Isabel of haar vegetarische recepten? Check dan haar blog www.dehippevegetarier.nl, volg haar op Facebook of Instagram of lees haar boek:

De hippe vegetarier boek

 

 

 

de hippe vegetariër
Uitgeverij Brandt
ISBN 978 94 92037 35 0
Prijs € 22,50

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *