EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ
creatieve duizendpoot Djoeke Geijs

DjoekeDuizendpoot Djoeke Geijs (28 jaar) verzorgt o.a. de creatieve programmering voor festivals en culturele instellingen in Amsterdam.

Je dromen najagen, hoe pak je dat aan? De beste leerschool: afkijken bij toppers die je voor gingen. Tijd dus voor een kijkje achter de schermen bij een inspirerend persoon. Dit keer in de spotlights: creatieve duizendpoot, model en uitvoerder van Snode Plannen: Djoeke Geijs (28).

Djoeke festival
Vertel eens, je bent een echte creatieve duizendpoot, maar wat doe je nou zoal?

‘Dat is een hele goede vraag! Ik doe honderd dingen door elkaar: de creatieve programmering — en voor een deel inrichtingen van de zalen — voor Amsterdam Music Festival, daarnaast heb ik dit jaar als art director voor een aantal filmpjes van het Stedelijk Museum Amsterdam gewerkt en als producent van een theaterstuk op De Parade gestaan.’

Djoeke VolkshotelWat houdt Snode Plannen Producties precies in en hoe ben je op het idee gekomen?
‘De naam zegt het al: ik broed Snode Plannen uit. Het liefst plannen op maat. En die plannen hebben meestal betrekking op het bedenken van een concept, programma en productie voor culturele instellingen of bedrijven. Denk hierbij aan productie voor dance events, film- en fotoshoots. Maar ook creatieve programmeringen en inrichting van de zalen voor dance events of bedrijfsfeestjes. Dit houdt het boeken van performers, gekke kostuums, theateracts, photobooths of mooie decorstukken in. Volgend jaar ga ik me ook meer storten op het geven van trainingen omtrent creativiteit aan culturele instellingen. Dus dan komt het onderdeel “training” er ook bij!’djoeke

Je doet ook modellenwerk. Wat voor klussen doe je en hoe kom je daaraan?
Modellenwerk is voor mij een leuke bijverdienste! Ik sta ingeschreven bij een aantal castingbureaus en word soms gebeld voor wat leuke klussen. Het liefst doe ik reclames, bewegend beeld. Maar ik hoop ook meer als voice-over aan de slag te kunnen. Dit jaar heb ik onder andere klussen voor de ABN Amro, de Volkskrant, Karwei en Chocomel gedaan.’

Wat vind je het leukste aan freelancen?
‘De vrijheid; ik kan mijn eigen uren indelen en mijn eigen klussen bepalen. Dit levert Djoeke de Volkskrantecht gevarieerde werkdagen op.’

En waar loop je tegenaan? Wat zijn de mindere kanten, dieptepunten?
‘Freelancen vereist discipline, en die ontbreekt nog wel eens bij mij. Maar het is ook spannend (op een minder leuke manier); je moet elke maand maar weer zien of je wel je vaste lasten kan betalen. En dan is het nog wachten op wanneer je uitbetaald wordt. Bedrijven betalen wanneer het hen uitkomt. Waardeloos!’

Wat is het gekste waar je ooit voor bent gevraagd?
‘Of ik samen met een van mijn beste vrienden in mijn nakie voor de Volkskrant wilde poseren. Dit hebben we overigens ook echt gedaan.’

Heb je nog tips beginnende freelancers? 
‘Houd je uren goed bij. Ik doe dat bijvoorbeeld via het programma Urenregistratie. Ga ook, als je niet handig bent met cijfers, langs bij een boekhouder. Dat levert echt zo veel meer op! Oh, en laat je gezicht op zo veel mogelijk borrels, feestjes en openingen zien. Praat met mensen. Netwerken is the key to success.’

Djoeke in een commercial voor Karwei:

Zelf Snode Plannen met Djoeke uitvoeren? Check dan de website www.snodeplannenproducties.nl of volg haar op Instagram.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *